Team MMKH Putten
STEUN ONS Tussenstand € 53.771,16
Tussenstand € 53.771,16 STEUN ONS
tot DH17
DAGEN UUR MIN. SEC.

Weblog DH 2017 dag 3

Geplaatst op 19 september 2017 Weblog DH 2017 dag 3

Dag 3 Echternachbruck naar Lieler.

Vandaag de koninginnenrit op het program. We krijgen 96km en 2750 hoogtemeters voor onze kiezen. Dus reken maar op veel geklim en geklauter. En inderdaad waren de ellenlange klimmen ruimschoots aanwezig, normaal al pittig maar nu met de nattigheid en blubber extra motiverend of extra waardeloos, dit na gelang de liefhebberij van de mtb ‘er. Vooral na elk checkpoint kon je erop rekenen dat de genuttigde bammetjes en bakje soep in de laagste versnelling verteerd moesten worden. Voordeel is wel dat na elke bestijging van een bult van voor ons gevoel formaat Mont Blanc er ook een afdaling volgt, ook hier weer een feest voor de liefhebber waar een ander wat rustiger aan doet. Laatste stuk voor de finish kregen we een singletrack langs de rivier de Ourthe. Erg mooi met passages langs bomen en over keien en zelfs een stuk over een onvervalste riggel. Wel listig onder deze natte omstandigheden. Laatste stuk naar de camping was hoe kan het ook anders een fikse klim beginnend in het bos en eindigend over asfalt naar de camping. Verder geen enerverende dingen, nog geen lekke band gezien en ook de kettingen hebben het tot nu goed gehouden. Misschien nog een vermeld waard is de sanitaire stop van onze captain, toen de nood het hoogst was, was het bos nabij. Zijn fiets werd rap aan de kant gezet cq. gesmeten waarop W. als een haas het bos in dook om zijn ding te doen. Dat de nietsvermoedende Gerard op een bijzonder uitzicht werd getrakteerd is de verdere dag nog wel onderdeel van gesprek geweest..

Morgen op naar Spa, iets meer kilometers en minde hoogtemeters moet goed te doen zijn.

 

Gr team MMKH.

Lees meer

Weblog DH 2017 dag 2

Geplaatst op 18 september 2017 Weblog DH 2017 dag 2

Dag 2 Duchenne Heroes 2017. Saarburg(D) > Echternach(L)

De dag begon voor MMKH net als zondag, wat fris en bewolkt maar prachtig weer om te fietsen. We begonnen op de camping en meteen de camping af reden we al verkeerd, als dat de toon maar niet zet voor de dag! De goede route al snel weer gevonden reden we tussen de druiven struiken door het dal in en verassend ook weer omhoog het dal uit, dat ging door tot CP 1. Wel veel zwart glad spul gezien vandaag maar vooruit, de fiets en wijzelf worden daar niet smerig van in elk geval. Tot aan CP 2 weinig spectaculairs te melden qua route en team, gezapige route met ook weer veel van dat zwarte gladde spul waar enkelen in het team wel klaar mee waren vandaag aangezien het mountainbiken is wat we doen.

Na CP 2 kwam het toetje van de dag als mountainbiker, de trail naar de camping door het Mullertal ook wel klein Zwitserland genoemd. Geweldig technisch stuk single track door een canyon heen met soms wel veel bruggetjes en trappen maar zoals de route bouwer beloofde komt erna de beloning. Laatste afdaling naar de camping het dorp in een geweldige stuk over een smal stenen paadje als laatste toetje van de dag.

Morgen (dinsdag) de koninginnerit op de rol, 2750 hoogtemeters en een goeie 90km voor de boeg. Vroeg in de koffer dus.

Welterusten en groeten uit het kamp.

MMKH

Lees meer

Weblog DH 2017 dag 1

Geplaatst op 18 september 2017 Weblog DH 2017 dag 1

Duchenne Heroes dag 1, rondje om Saarburg.

Nadat gisteren bij aankomst op de camping toch wel een paar druppels zijn gevallen zag het er vanmorgen een stuk beter uit. Zelfs hier en daar blauwe lucht te zien! Helaas daarbij mist en de temperatuur was standje koelkast. Maar goed iedereen stond min of meer fris en fruitig klaar voor de eerste etappe. Zelfs enkele veteraan (nee, geen namen) met een pips gezicht van de zenuwen..

Omdat de camping boven op een heuvel ligt was de start best wel aangenaam, naar beneden dus. Dat het laatste stukje naar de finish steil omhoog is denken we nog even niet aan. Vandaag toch een pittige dag, naast klimmen die goed te doen zijn waren er ook die naast steil ook ruimschoots voorzien waren wortels en rotsen. Dat deze het goede humeur van onder andere de schrijver dezes niet ten goede kwamen moge duidelijk zijn. Verder hebben we grote stukken de Moezel gevolgd waar er erg mooie uitzichten te bewonderen waren. Helaas kunnen we onze eerst fikse valpartij melden. Onze teamcaptain zat in een afdaling achterom te kijken en zag daarbij een steen over het hoofd. Gevolg een salto mortale, een krom stuur en een gedeukt ego. Gelukkig viel het allemaal mee en heeft Walter deze etappe uit kunnen fietsen. Nattigheid in en buiten het bos viel erg mee, na de regenval hier afgelopen weken werd het ergste gevreesd.

16:00 strak peddelde het voltallige team moe maar voldaan, zoals het heet, onder de finish door.

Nu vanavond eerst nog wat drinken in de partytent en dan op tijd onder de wol, morgen etappe 2. Iets verder en iets zwaarder. We zullen zien.

 

Gr team MMKH

Lees meer