Team MMKH Putten
STEUN ONS Tussenstand € 13.975,00
Tussenstand € 13.975,00 STEUN ONS
tot DH19
DAGEN UUR MIN. SEC.

Mooie momenten en mindere momenten Wat maakt de start van Duchenne Heroes elk jaar weer bijzonder? Dat ieder team eventjes wordt voorgesteld. Wie er deel van uitmaken, wat er aan acties is gedaan voor Duchenne en hoe lang sommige teams zich al jaren inspannen voor dit doel. Ja, er zijn veel oudgedienden en dus is het voor veel deelnemers een weerzien van vrienden. Het zijn de brothers in arms. De strijders in goede en mindere tijden. Minder was het dat MMKH pas laat kon starten, omdat het voorstellen van de teams op volgorde van startnummer gaat. Omdat die van MMKH ruimschoots boven de 200 zitten, moesten we bijna een uur het geduld bewaren. Leuk dan wel weer dat onze nummer 1 positie met meer dan 51.000 euro aan sponsorgeld door presentatrice Anna werd uitgelicht. Mooi is het als je dan start en langs onze grootste supporters vertrekt, de jongens voor wie we Duchenne Heroes fietsen.

Scheidende wegen

De wegen van de 70 km-trappers Marcel en Wim scheiden al snel van die van de 100 km-trappers André, rookie Betrouska, Gerda, Gerard, Paul, Walter en William. Tot aan CP 1 gaat het voorspoedig. De schrijver van dit stukkie had een onwillig dempertje van de voorvork, maar met wat lucht is die tot de orde geroepen.

Zompigheid en prut

Op weg naar CP 2 krijgen we hier en daar een spatje regen. Met een toch al wat zompige ondergrond en daarmee hier en daar een wat prutterig parcours zitten we daar niet op te wachten. Het mooie is dat de weersvooruitzichten voor de komende dagen sterk richting droog neigen. Dus er wordt aan de zompigheid gewerkt.

Minder momentje dat goed gaat komen

Een minder momentje blijkt op camping La Clusure. Geen koude douches waaraan we ons moeten laven. Integendeel, het water is warm. De koude douche is meer voor teamcaptain Walter. Zijn fiets doet iets niet. Nee, dit keer geen frame, maar de trapas draait zwaar en dat vinden zijn bovenbenen niet zo leuk. Die klagen dus, Walter uiteraard niet want die doet dat nooit! Het zal best goed komen.

En door…

Op naar dag 2. De stemming zit er in, het vertrouwen groeit. Waaraan ik dat zie? De met modder bedekte, glimlachende koppies bij de finish. Dit is nu al een echte Duchenne Heroes Hij telt al mee want we hebben regen gehad. Stoppen dan maar? Nee, we gaan nog zes dagen trappen en we weten: opgeven is geen optie.

 

Wim Otten.

< Terug