Team MMKH Putten
STEUN ONS Tussenstand € 71.366,02
Tussenstand € 71.366,02 STEUN ONS

Duchenne Heroes 2022 tot besluit: de cactus!

Geplaatst op 21 september 2022 Duchenne Heroes 2022 tot besluit: de cactus!

Duchenne Heroes 2022 zit erop. Prachtige momenten zijn er beleefd. De verhalen echoën nog lang na. Een 'pijnpunt' is tot dusver onbelicht gebleven en dat is de cactus.

 

Een aantal jaren geleden gingen twee giebelende meiden boodschappen doen voor de week van Duchenne Heroes. Frisdrank, bier en cola want je moet veel drinken. Worst, kaas, chips, chocola en snoepjes want je moet nog meer eten. Je voelt je een beetje opgelaten als je drie of vier winkelwagentjes vol stapelt met allemaal vreterij voor een week ‘gezond’ fietsen en het andere winkelende publiek kijkt vragend naar de volle karren en jolige meiden.

Dienbladen, borden en bestek

Nog even naar de Action voor een stapel dienbladen en borden en bestek, omdat dan niet iedereen zijn eigen spullen mee hoeft te nemen. Dezelfde borden stapelen nu eenmaal makkelijker. Veel zin hadden ze in de komende week; even weg uit de dagelijkse sleur en de ervaringen uit het verleden had hen geleerd dat die week heel gezellig zou worden.

(Nep) bloemetje?

Dan ook maar een (nep) bloemetje voor op de tafels in de tent. Hey, een cactus, die is voor op de tafel waaraan iemand kan zitten die een beetje prikkelbaar is. Dan is dat ook gelijk duidelijk voor iedereen (:.

Een echte cactus…

Het eten en drinken ging die week geheel op. De borden en dienbladen gingen in kisten naar de kelder om de komende jaren opnieuw gebruikt te worden.  De cactus ging ook jaren mee maar een paar weken terug is hij gesneuveld. Johan en ondergetekende deden dit jaar de boodschappen en vonden dat er een nieuwe cactus mee moest. Maar een cactus die  51 weken in een donkere kist kan overleven was er op dat moment niet te vinden. We hebben een echte gekocht.

Hadden we hem nodig?

Natuurlijk waren er momenten dat iemand geprikkeld was; 28 mensen 8 dagen bij elkaar gepropt zorgt soms voor irritatie. Zoveel kilometers fietsen gaat soms niet vanzelf en wordt je ook kort van stof. Soms leek het of iemand zich geprikt had aan die cactus omdat er tranen in ogen blonken. Stekelige opmerkingen waren er altijd, maar meer om elkaar op te beuren op de moeilijke momenten. Soms leek het of de cactus op je zadel lag als je je billen zo voelde.

Heelhuids…

Maar we zijn allemaal heelhuids (op Wim na, die op twee kilometer voor de finish nog de struiken in dook en zijn ribben bezeerde) over de finish gegaan. We hebben allemaal, ook vrijwilligers en begeleiders, een grote buiging verdiend. Het was weer een geweldige week waarin we een zeer leuk bedrag (meer dan 71.000 euro) hebben binnen gehaald voor Duchenne Parent Project, maar bovenal hebben laten zien dat we een heel gezellig team zijn met z’n allen. Bloemen zijn er uitgedeeld en bij sommige zijn er zaadjes geplant met ideeën voor volgend jaar.

En de cactus?

Die zal ik goed verzorgen want die moet volgend jaar weer mee. 5 jaar ben ik mee geweest als vrijwilliger. 5 jaar heb ik de 700 kilometer gefietst. Team MMKH bedankt voor deze mooie, leuke, sportieve (ik weet niet met welke woorden ik het moet omschrijven) week.

Graag tot volgend jaar.

Welke rol ik dan heb weet ik nog niet.

Maar missen wil ik het niet.

Gerda

Lees meer

Mooie opbrengst Duchenne Heroes actie bij Plus Wilmink Putten

Geplaatst op 20 september 2022 Mooie opbrengst Duchenne Heroes actie bij Plus Wilmink Putten

Supermarkt Plus Wilmink in Putten heeft tussen 15 en 28 augustus jl. een sponsoractie voor Duchenne Heroes en fietsteam MMKH uit Putten gehouden. Om het onderzoek naar de ziekte van Duchenne te ondersteunen.

Dankzij Plus Wilmink en diverse fabrikanten is het mogelijk gemaakt om producten te verkopen waarvan een deel van het aankoopbedrag naar Duchenne gaat. De verkoop daarvan ging geweldig. Vele klanten kozen voor de artikelen en hebben zo een mooi bedrag bijeengebracht.

De opbrengst over 2 weken bedraagt: € 3000,-

Ook was er voor de consumenten een robuust vervaardigd vogelhuis te winnen door mee te doen met een kassabonnenactie. Het vogelhuis is vervaardigd door één van de teamleden van MMKH in samenwerking met Constructiebedrijf Hylwa Putten B.V. De prijswinnaar heeft inmiddels bericht ontvangen.

Team MMKH dankt Plus Wilmink, de fabrikanten en de kopers van de artikelen. Het is een mooie opsteker om het onderzoek naar Duchenne te laten voortgaan.

 

Lees meer

Duchenne Heroes 2022 dag 6

Geplaatst op 16 september 2022 Duchenne Heroes 2022 dag 6

Hellenthal - Hellenthal 06:00 de wekker, even snel onder de douche, kleertjes aan, beenstukken armstukken thermoshirt regenjasje… want…. het is koud! 06:30 ontbijten, lunchpakketje klaarmaken en rugzak vullen met reepjes en sportdrank. Het wordt weer een lange dag met uiteindelijk ruim 100 km en boven 2000 hoogtemeters. Voor ons is het pas dag 2 want wij zijn de weekend Heroes van donderdag tot en met zaterdag. Onze beentjes voelen top na een goede nacht (de eerste nacht was even wennen met 4 anderen in een caravan) en een lekkere massage van de masseurs op het kamp de avond daarvoor, dus we hebben er zin in!!

Groepsfoto

Voor de start nog even een groepsfoto met MMKH en natuurlijk met team de Mollen en alle begeleiders van deze 2 teams. Altijd weer een hilarisch momentje natuurlijk om iedereen erop te krijgen. Sommigen zijn opeens niet meer te bekennen.

 

Kou en regen

Het was een dag met regen, zon, regen, kou, wind, zon, regen, kou, wind enz enz enz…

Jasje aan jasje uit, armstukken omhoog, armstukken omlaag, beenstukken omhoog, beenstukken omlaag etc etc…

 

Lange klimmen en afdalingen

Vandaag een route met veel lange klimmen en mooie lange afdalingen. Checkpoint 2 nog heerlijk op een voetbalveldje in de zon een broodje en banaantje gegeten met een lekker deuntje op de achtergrond, waar veel Heroes even een move op maakten (inclusief team MMKH fietsers). Zo houdt je de moed erin en blijf je lekker warm. Na checkpoint 2 begonnen de buien. De klimmen gingen prima maar de afdalingen door het bos waren best spannend, maar glibberend en glijdend kwamen we toch veilig beneden.

 

‘Blijven rollen’

De laatste 15 km waren zwaar, de klimmen bleven pittig en door de regen werden we koud. Zoveel mogelijk ‘blijven rollen’ is wat onze teamcaptain Walter over de dag meerdere malen schreeuwt. Net als dat onze teamcaptain tijdens een zware klim zelfgemaakte nummers zingt, het blijft gezellig met team MMKH! We weten trouwens niet hoe hij het doet maar Walter fietst overal, vooraan achteraan in het midden. Heb je het even zwaar dan fietst hij naast je, gaat het goed dan vraagt hij hoe het met je gaat. En heb je pech dan helpt hij en brengt hij je weer bij de groep. Een duizendpoot! Topgozer zeggen wij.

 

Stoempen naar de finish

De laatste 10 km waren we echt doorweekt dus hoppa doorfietsen naar de finish, met onze handen in de mouwen (remmen lukte bijna niet meer) stoempen naar de finish!

En dan….. genieten van een heerlijke warme douche, een warme maaltijd en een wijntje!

Weer een geslaagde dag. Extra bekroond doordat in de avond bij de briefing de opbrengst van Duchenne Heroes bekend werd gemaakt: 1 miljoen 2 duizend 335 euro. 1.002.335!!!!

 

Edward en Danielle

Morgen door naar eindpunt Vaals!

Lees meer