Team MMKH Putten
STEUN ONS Tussenstand € 13.975,00
Tussenstand € 13.975,00 STEUN ONS
tot DH19
DAGEN UUR MIN. SEC.

Vanochtend toen we de tent in liepen voor het ontbijt kwam de geur van gebakken brood ons al tegemoet: vers gebakken broodjes en dat op een maandagochtend! Na het ontbijt mochten we weer, voor de mannen van de 70 km stond er vandaag 66 km met 1420 hm voor de dames en heren van de 100 km was de route iets langer, 87 km met 2000 hm. Het kwik gaf 8 graden aan en da’s best fris, dus arm-, beenstukken en windbreker waren geen overbodige luxe. Meestal kunnen deze na het 1e klimmetje wel uit, maar nu gingen deze pas rond het middaguur weer in de rugzak. Gelukkig geen regen, dus al met al perfect weer om te mountainbiken.

Klimmen en dalen

Het eerste gedeelte van de route, tot aan CP1 was de ondergrond nog wel vochtig maar gaandeweg de dag werd de baan steeds beter. Het zwaartepunt van de route zat tussen CP1 en CP2, hier zaten weinig rustmomenten en was het alleen maar klimmen en dalen. In het laatste stuk van de route zaten aan het eind nog 2 heel mooie beklimmingen, de laatste was door ons normale stervelingen nog wel te fietsen, maar de een na laatste klim was er één waar de meesten van ons alleen maar van kunnen dromen.

Oeps, tegen de 20%

Ondergetekende heeft een poging gewaagd, maar met hellingpercentages tegen de 20% moet je helemaal op het puntje van je zadel gaan zitten en na een meter of 40 met je achterwerk op het puntje van het zadel en het melkzuur wat inmiddels via je oren naar buiten komt, werd de verleiding om verder te gaan lopen mij te groot. Bij terugkomst op de camping bleek dat deze klim zelfs Arne Schippers en Jaap Mol, toch niet de minste coureurs, tot afstappen gedwongen had. “Deze klim was niet te fietsen” aldus Jaap Mol. Dit was echter buiten onze Paul Hoksberg gerekend, wat een beest is dat! Schijnbaar met 2 vingers in zijn neus danste hij omhoog. Als toetje kregen we nog de afdeling naar La Roche, dit keer zonder de regengeulen en met droge ondergrond, dus hier konden we volle bak naar beneden.

Leermomentje

Ons team van de bezemwagen had ook een druk dagje. Er moesten 2 gewonde coureurs van het parcours gehaald worden maar over hun locatie was nogal wat onduidelijkheid. Als de renners onderweg hulp nodig hebben van de bezemwagen dienen zij hun coördinaten door te geven. Hiervoor worden echter verschillende systemen voor gehanteerd. Tijdens Duchenne Heroes wordt gebruik gemaakt van het systeem van Garmin, maar de bezemwagen kreeg de “Google Maps” coördinaten doorgegeven met als gevolg dat ze drie kwartier op zoek zijn geweest naar een jongen met een gebroken sleutelbeen. Wederom een leermomentje dus.

Koninginnerit

Morgen wacht ons de Koninginnerit, een rondje rondom La Roche, het belooft een schitterende tocht te worden van de meester onder de parcoursbouwers, Rob van de Meer. En wederom stralende weersomstandigheden, kortom, laat maar komen!

Walter van de Pol

< Terug