Team MMKH Putten
STEUN ONS Tussenstand € 2.181,63
Tussenstand € 2.181,63 STEUN ONS
tot DH18
DAGEN UUR MIN. SEC.

Vandaag voor de 100km de koninginnenrit, 98 km en 2250 hm. We begonnen de dag enthousiast, met op 2,5 km de beklimming van de Haussire, de meest steile en heftige beklimming van de week. Eppo (de huisfotograaf van Duchenne Heroes) had zich wijselijk aan het begin van de klim geposteerd, na hem fietsend gepasseerd te zijn was het voor de meeste deelnemers snel gedaan en moest de klim lopend vervolgd worden. Eén blik omhoog deed ook al wel de moed in je schoenen doen zinken, wat een vieze, nare steile klim.

Daarna ging het beter en reden we vrij soepeltjes door naar CP1, bij brouwerij Achoufe. Hier stond een overheerlijke La Chouffe voor de heroes klaar, maar deze lieten de meeste fietsers aan zich voorbijgaan. Om 10:30 uur in de ochtend en met nog 70 pittige km’s te gaan was dat ook een hele verstandige beslissing. Onderweg na CP2 kreeg onze vrouwelijke teamgenoot nog een dipje, maar na een pilletje ging het gelukkig weer ietsje beter, niet geheel okselfris, maar goed genoeg om door te gaan. Vanaf km 55 tot aan CP2 werd de route iets vriendelijker en ging de snelheid dan ook lekker omhoog. Het laatste stuk was wederom vrij pittig met steile klimmen in de brandende zon.

Bij de mannen van de 70 km verliep de dag aanvankelijk zonder noemenswaardige problemen. Alhoewel een poging van de mannen om vol gas door een beek te crossen, om zodoende Eppo een aantal mooie foto’s te bezorgen, maar net goed afliep. 10 km voor de finish ging het mis bij Henk, onze DH-veteraan. In de afdaling probeerde hij met een gangetje van 40 km/h uit een uitgesleten geul te sturen, maar dit verliep niet geheel volgens plan en eindigde in het ziekenhuis in Sankt Vith. Hier stond hij na zijn bezoekje van vorig jaar gelukkig nog geregistreerd. Een breuk in zijn elleboog en een paar gekneusde ribben waren het resultaat.

Bij binnenkomst keek het gehele team (inclusief begeleiders en vrijwilligers) nog met een jaloerse blik naar Job onze fysiotherapeut. Hij had het voorrecht om het mooiste meisje van het peloton op zijn massagebank te krijgen. Dit moet ongetwijfeld goed zijn gegaan want er was zeker 25 man die keek of hij het wel goed deed.

Morgen wederom een pittige dag, de route brengt ons naar Spa, 101 km en 2000 hm. Maar gelukkig weer een prachtig zonnetje erbij en berg vol goede moed.

Namens Team MMKH,

Groet Walter

< Terug