Team MMKH Putten
STEUN ONS Tussenstand € 2.181,63
Tussenstand € 2.181,63 STEUN ONS
tot DH18
DAGEN UUR MIN. SEC.

Een kippenvelmomentje voltrok zich direct na de start. Nee geen valpartijen of bijna valpartijen, maar gewoon het gevolg van kou. Mensen, het was krap aan tien graden en als je dan de eerste paar kilometer naar beneden rolt zonder trappen…

We smachten dan ook naar de eerste klim in de volle zon. Wel, die kwam en nog vele daarna.

Inderdaad het was een zonovergoten dag. Misschien wel de beste dag van de week, die de pijn en het zuur in je spieren verzachten. Zo hadden we meer verzachtende omstandigheden. De taartpunten bij CP1, aangeboden door Gerda en Gerard van Meerveld vanwege hun trouwdag. Nu we het toch over vieren hebben: Marcel was in de ochtend bij het ontbijt al toegezongen voor zijn verjaardag.

Dag 4_3

Dat brengt mij meteen bij het 70km-team van MMKH, dat sinds gisteren uit twee man bestaat: Marcel en de auteur van dit dagverslag. Met een strakke taakverdeling: Marcel als navigator en dat doet ie top. En de schrijver als captain, wiens taak eigenlijk bestaat op het blazen op de fluit als de navigator even te hard uitloopt in de klim. En dat gebeurt wel eens. De captain grijpt dan in om de strategie en de balans in het team te bewaken. Want er wachten nog drie dagen en die gaan we met zijn tweeën succesvol aanvallen. (O ja, de captain leert steeds beter om te gaan met wortels, die k.dingen).

Het was ook een enerverende dag. Want Marcel en schrijver zijn op de foto gegaan met Anna. Zij assisteert Lynn en werkt dan ook bij organisator Emolife. Anna is niet te beroerd om op CP2 broodjes Unox te verkopen voor Duchenne. Sterker nog, ze hulde zich in een Unox-pak van rookworstzakken. Dat valt wel op. En dus stonden jarige Marcel en schrijver te popelen om met deze bijzondere rondemiss op de foto te gaan. En nee, we deden niets verkeerd met onze handen, als je dat denkt te zien op de foto.

Dag 4_2

Enerverend was het ook bij het 100 km-team toen de banden van Gerda en van Gerard latex uitproesten. En dat op je huwelijksdag. En een van deze twee maakte ook nog een onvrijwillige duik in een beek. We zeggen niet wie, maar de naam begint met een G.

Enerverend was het ook voor Paul, die besloot vanaf CP1 even bij te tanken voor de rest van de dag. De geest wilde wel, maar het lijf luisterde niet. Inmiddels is de batterij weer redelijk opgeladen, dus morgen is Paul weer aan de start.

Enerverend was de dag voor Henke, die op de bok van de MAN-truck van Mark Mazenier mee mocht rijden. Maar hoe krijg je hem aan boord? Nou simpel, met een Kooi-aap, een pallet en wat assistentie. Henke was de MAN.

Dag 4

Tot slot doken de begeleiders het zwembad in op de camping in Spa. En ze genoten.

Was de tocht dan vandaag niet enerverend, zult u zich afvragen? Dat was ie zeker wel. De klimmen waren hier en daar best lang en steil, de afdalingen listig en lastig en de spieren protesteerden. Maar met een goede sfeer, mooi weer en lach overwin je elk ongemak, fysiek en mentaal. Zo brengt elke trap ons dichterbij de finish, zo luidt een oud Chinees gezegde…

Namens team MMKH

Wim

O ja voor de statistieken: de 70 km route besloeg 72 km en 1450 HM en die van de 100 km was 101 km en 2000 HM

< Terug