Team MMKH Putten
STEUN ONS Tussenstand € 13.975,00
Tussenstand € 13.975,00 STEUN ONS
tot DH19
DAGEN UUR MIN. SEC.

Vrijdag de 13e.

Time flies when you’re having fun. De ene laatste dag alweer, nog 2 dagen fietsen en dan zit het er al weer op. Nog 2 relatief makkelijke dagen, dwz iets meer km’s met minder hoogtemeters. Vandaag zaten er voor CP1 nog wel een aantal uitdagende stukjes op de route. We volgden de vaste routes van Valkenburg en Meersen, de klimmetjes wat korter maar zeker niet minder steil. Na CP1 werd de route wat vlakker en saaier, maar na 5 dagen spektakel is dit een welkome afwisseling voor het lichaam. Want na 5 dagen begin je alles wel zo’n beetje te voelen.

In mijn geval begon niet alleen het lichaam te piepen te kraken, ook mijn fiets begon kuren te krijgen. Op km 53 gooide hij de handdoek in de ring. De body had het begeven, waardoor er niet meer mee te fietsen was. Daarna Christien gebeld (bezemwagen) om me op te halen en voor een reservewiel te zorgen. Gelukkig zat ik vlakbij een benzinepomp, waardoor ik mijn wachttijd nuttig kon besteden met een blikje chocomel en een saucijzenbroodje.

Punaises

Inmiddels was Christien er met de bezemwagen en zij brachten me naar CP2. Daar was Simone ook gearriveerd met het reservewiel en een gereedschapskist. Binnen no-time werd de cassette vervangen, de band omgezet en mijn derailleur recht gebogen en konden we onze weg weer vervolgen. Maar 15 km gemist en gelukkig niet de meest spannende km’s. Het enige spannende wat ik gemist had waren de punaises die op dat gedeelte van de route waren gestrooid. Met als resultaat in totaal 30 lekke banden, vast weer een fijne dag voor de dader.

Daltons en Daltonettes

Het laatste stuk van de route was rechttoe-rechtaan, van dik hout zaagt men planken en lange halen snel thuis. Voor half vier kwamen we aan op de camping. Henk Livestro kwam ons ook een dagje opzoeken en met de al aanwezige familieleden en vrienden hebben we nog lekker een poosje in het zonnetje gezeten. Op dit moment staat een aantal Daltons en Daltonettes startklaar voor de feestavond, thema Wild West.

Morgen het laatste dagje, aan de ene kant jammer dat we dan al weer naar huis moeten omdat de sfeer hier onbeschrijflijk goed is. Aan de andere kant ben ik die fiets na morgen ook echt wel zat en volgens mij is dat gevoel wederzijds.

Walter van de Pol.

< Terug