Team MMKH Putten
STEUN ONS Tussenstand € 9.333,50
Tussenstand € 9.333,50 STEUN ONS

Hellenthal - Hellenthal 06:00 de wekker, even snel onder de douche, kleertjes aan, beenstukken armstukken thermoshirt regenjasje… want…. het is koud! 06:30 ontbijten, lunchpakketje klaarmaken en rugzak vullen met reepjes en sportdrank. Het wordt weer een lange dag met uiteindelijk ruim 100 km en boven 2000 hoogtemeters. Voor ons is het pas dag 2 want wij zijn de weekend Heroes van donderdag tot en met zaterdag. Onze beentjes voelen top na een goede nacht (de eerste nacht was even wennen met 4 anderen in een caravan) en een lekkere massage van de masseurs op het kamp de avond daarvoor, dus we hebben er zin in!!

Groepsfoto

Voor de start nog even een groepsfoto met MMKH en natuurlijk met team de Mollen en alle begeleiders van deze 2 teams. Altijd weer een hilarisch momentje natuurlijk om iedereen erop te krijgen. Sommigen zijn opeens niet meer te bekennen.

 

Kou en regen

Het was een dag met regen, zon, regen, kou, wind, zon, regen, kou, wind enz enz enz…

Jasje aan jasje uit, armstukken omhoog, armstukken omlaag, beenstukken omhoog, beenstukken omlaag etc etc…

 

Lange klimmen en afdalingen

Vandaag een route met veel lange klimmen en mooie lange afdalingen. Checkpoint 2 nog heerlijk op een voetbalveldje in de zon een broodje en banaantje gegeten met een lekker deuntje op de achtergrond, waar veel Heroes even een move op maakten (inclusief team MMKH fietsers). Zo houdt je de moed erin en blijf je lekker warm. Na checkpoint 2 begonnen de buien. De klimmen gingen prima maar de afdalingen door het bos waren best spannend, maar glibberend en glijdend kwamen we toch veilig beneden.

 

‘Blijven rollen’

De laatste 15 km waren zwaar, de klimmen bleven pittig en door de regen werden we koud. Zoveel mogelijk ‘blijven rollen’ is wat onze teamcaptain Walter over de dag meerdere malen schreeuwt. Net als dat onze teamcaptain tijdens een zware klim zelfgemaakte nummers zingt, het blijft gezellig met team MMKH! We weten trouwens niet hoe hij het doet maar Walter fietst overal, vooraan achteraan in het midden. Heb je het even zwaar dan fietst hij naast je, gaat het goed dan vraagt hij hoe het met je gaat. En heb je pech dan helpt hij en brengt hij je weer bij de groep. Een duizendpoot! Topgozer zeggen wij.

 

Stoempen naar de finish

De laatste 10 km waren we echt doorweekt dus hoppa doorfietsen naar de finish, met onze handen in de mouwen (remmen lukte bijna niet meer) stoempen naar de finish!

En dan….. genieten van een heerlijke warme douche, een warme maaltijd en een wijntje!

Weer een geslaagde dag. Extra bekroond doordat in de avond bij de briefing de opbrengst van Duchenne Heroes bekend werd gemaakt: 1 miljoen 2 duizend 335 euro. 1.002.335!!!!

 

Edward en Danielle

Morgen door naar eindpunt Vaals!

< Terug