Team MMKH Putten
STEUN ONS Tussenstand € 9.333,50
Tussenstand € 9.333,50 STEUN ONS

Team MMKH en de Mollen, 7 fietsers, 3 begeleiders en 9 vrijwilligers, zie hier team MMKH en al jaren onze vaste gasten, team de Mollen. Voor het eerst in de geschiedenis meer vrijwilligers cq. begeleiders dan fietsers, voor het eerst meer MMKH op de camping dan op de piste. Best bijzonder.

Voordeel voor de fietsers is dat door de kleine teams met 2 en 5 man het tempo hoog gehouden kan worden. Waar voorheen boven aan elke klim koffie werd gezet wordt er nu strak doorgetrapt. Vroege aankomsttijden zijn daardoor meer regel dan uitzondering. Ruim voor de avondprak is iedereen gedoucht en heeft de fiets weer tip top in orde. Heeft ook wel zijn tol, de na het eten dut wordt steeds langer bij sommigen. Tentelijke nachtbrakers moet je bij deze mannen niet zoeken

Voordeel voor de campinggasten is dat met de vele handen campers/caravans en partytent in no time op hun plek staan en dat deze nog sneller ingepakt zijn. Dankzij jarenlange ervaring is plaatsen van het hele spul een peulenschil. De belofte van een lekkere tosti van Djurre helpt hier zeker in mee. Andersom heeft het opbreken eenzelfde moordend tempo. Wie ’s morgens voor het verkassen nog even het toilet wil bezoeken moet haast maken, bij wie het toiletbezoek om niet nader omschreven redenen frequenter moet gebeuren heeft dubbel pech. Leden van deze groep zijn steevast degene die ’s avonds het licht uitdoen.

Maar bovenal is het beregezellig, Ik kan zeggen alweer gelukkig. Zo een week samen op en toch wel kort op elkaar schept een band. Mensen zijn daardoor meer genegen zaken te delen, dat niet alles voor kleine kinderoortjes geschikt is moge wel duidelijk zijn.

Vandaag is roze vrijdag, deze dag staat in het teken van draagsters van Duchenne, de moeders. Vaak een vergeten groep. Goed om daar eens bij stil te staan.

En volgend jaar?

Zeker is dat MMKH weer aanwezig is, in welke samenstelling nog niet bekend. Een 70 km team is al in oprichting.

Gr team MMKH

Geschreven door: Henk

< Terug