Team MMKH Putten
STEUN ONS Tussenstand € 2.181,63
Tussenstand € 2.181,63 STEUN ONS
tot DH18
DAGEN UUR MIN. SEC.

Henk (Livestro) blikt nog eens terug op de editie 2017. Op zijn heel kenmerkende wijze met een resumé, waarin hij elk teamlid, elke teambegeleider en vrijwilliger eventjes in de schijnwerper schuift. Getiteld: Tot slot!

Tot slot!

Na afloop van elke editie probeer ik een blog te maken waarin alle MMKH’ers de revue passeren. En alhoewel ik deze keer niet altijd aanwezig ben geweest wil ik toch een poging wagen.

Allereerst, duchenneheroes was pittig, heel pittig. De hoeveelheid regen in de weken voor de tocht had gezorgd dat de ondergrond papnat was. Dit in combinatie met routemakers die elk jaar wel nieuwe paadjes weten te vinden die helaas allemaal omhoog gefietst moeten worden maakt editie 2017 er één die best wel extreem te noemen is. Denk dat alle deelnemers wel een applaus verdiend hebben, of maken we er een staande ovatie van?

 

We beginnen met de rookies;

Alina

IMG_0652

Heeft zich na lang denken toch opgegeven en dan gelijk maar de 100 km versie. Enige twijfel over voedselvoorziening van haar man en drie kinderen tijdens de week is uiteindelijk naar ieders tevredenheid opgelost. Dat ze de tocht zonder noemenswaardige blessures heeft doorstaan zegt wel wat. Echt een taaie die Rikkers.

 

Johan

 

IMG_0650

Na een aantal jaar een zeer gewaardeerde begeleider te zijn geweest dit jaar op de fiets. Van beroep rietdekker en dat je stalen benen krijgt van het dak op- en neersjouwen heeft hij wel bewezen. Johan heeft het zeker niet moeilijk gehad.

 

Andre (anderhalf rookie),

IMG_0651

Was vorig jaar nog weekendhero, is dit jaar de hele week present. Andre heeft zonder twijfel de prijs voor de meest schone mountainbiker gewonnen. Waar wij met de modder achter de oren de struiken uit kwamen was Andre nog spic en span. Maar schoon of niet Andre heeft het gewoon goed gedaan.

 

De barre gaanders:

Gerda,

 

IMG_0644

Na jaren de ontbijtkoningin te zijn geweest nu voor de 2e keer als deelnemer erbij. Heeft het de eerste dagen door een hardnekkige griep best wel zwaar gehad. Liet zich desondanks niet kennen en ging gewoon door. Ik zeg respect!

 

Gerard,

IMG_0664

Was na zijn onfortuinlijke buiteling in 2016 vastbesloten om het dit jaar anders te doen. Kon je wel merken ook de eerste dag. Later kwam hij meer in zijn ritme en was hij weer de Van Meerveld zoals we hem kennen.

 

Paul,

IMG_0660

Waar wij stoppen moet Paul nog beginnen, geeft een beetje aan op welk niveau Paul de wereld rondtrapt. Besloot de eerste dagen met ons stervelingen mee te gaan. Dat hij van verveling niet achterstevoren op de mountainbike is gaan zitten is mij nog een raadsel. Hij is later in de week nog een paar dagen met Arne op pad geweest. Hebben ze samen volgens mij het record vroege finish op de 100 km nog verbroken ook.

 

Marcel,

IMG_0646

Helaas hield een hardnekkige kuitblessure Marcel van de fiets. Is toch gezellig de hele week mee geweest en heeft zijn oude rol als teambegeleider weer probleemloos opgepikt. Volgend jaar beter Marcel!

 

Walter,

IMG_0661

Wat valt er nog over Walter te vertellen wat al niet gezegd is? Of het moet zijn valpartij de 1e dag zijn, achterom kijken in een snelle afdaling valt niet mee. Ook is zijn zoveelste fiets naar de Filistijnen maar of dit nieuws is valt te betwijfelen, je mag het onderhand rustig een traditie gaan noemen. Walter heeft de hele week als een goed herder achter zijn schaapjes aan gereden. Zijn kreet: ”Ja, toe maar!” kan iedereen nu wel dromen.

Henk,

IMG_0654

Van de 7 heb ik er maar 3 mee mogen maken. Omdat een cruciaal onderdeel van mij besloot een eigen leven te gaan leiden heb ik twee dagen mogen logeren in het st. Jozef in Sankt Vith. Jammer maar het is niet anders.

 

Arne,

IMG_0637

Vorig jaar de stille kracht van team de Mollen, dit jaar de enige. Ook dit jaar weer bij ons aangesloten. Man van weinig woorden, laat liever zijn benen spreken. Kan Paul over meepraten.

 

Begeleiders/ vrijwilligers

Aart (rechts),

IMG_0645

Nu alweer een paar jaar ridder van de bezemwagen samen met Janette. Altijd goedlachs en liefhebber van vloeibare witte drop. Heeft sinds een tijdje het mountainbiken omarmd als hobby. Wordt al stiekem getipt als toekomstige deelnemer.

Matthijs (links),

Broer van Henk-Jan (deelnemer vorig jaar), dit jaar voor het eerst mee. Is gebombardeerd tot kaptein afspuitplek. Nam deze rol erg serieus. Verder is het leven voor Matthijs een groot feest.

 

Janette,

IMG_0670

Vrouw van, en navigator op het bezemschip. Net zo enthousiast als Aart en dat zegt wel wat. Helaas de laatste dagen geveld door een griep in de onderste regionen. Details op aanvraag.

 

Christien,

IMG_0638

Tijdens duchenneheroes als een vis in het water, kent iedereen, spreekt iedereen. Altijd een goed humeur, best wel veel waard. Heeft de functie van coördinator bezembende en zat samen met Wim in wagen nr. 1. Christien was tijdens de feestavond de grote ster met haar verbluffende imitatie als Ami Winehouse.

 

 

Wim,

IMG_0675

Na een aantal deelnames als fietser heeft Wim dit jaar besloten een stapje terug te doen en zijn krachten te benutten als chauffeur bezemwagen, dit tot grote vreugde van de bezembende coördinator. Dat hij de mannen en vrouwen met lede ogen zag vertrekken elke morgen is te begrijpen, zal mij niet verbazen als Wim volgend jaar gewoon weer op de fiets zit.

 

Mark,

IMG_0673

Vorig jaar begeleider van team de Mollen, dit jaar hebben wij hem kunnen strikken. In het dagelijkse leven vrachtwagenchauffeur. Dat kwam nu goed van pas. Heeft tot tweemaal toe in een Peugeot Partner de R van race gevonden op de snelweg, gelukkig zonder verdere gevolgen.

 

 

Hoss,

IMG_0666 (1)

Ook nu weer teambegeleider, in 2016 samen met zoon Johan, nu moet hij het zonder doen. Heeft het de hele week goed naar zijn zin gehad. Was volgens mij met Matthijs degene die ’s avonds het licht uit deden.

 

Simone,

IMG_0669

 

Oud deelneemster 2015 en heeft de hele week op Henke en Djurre gepast. Deed dit met verve, denk dat de jongens niets te klagen hebben gehad. Simone is altijd goedlachs en opgeruimd, eigenschappen waar je zuinig op moet zijn.

 

Marijke,

IMG_0677

Vrouw van Arne en begeleidster van het hele team de Mollen. Marijke is binnen een dag al aangesteld als hoffotograaf, meeste foto’s op Facebook en onze site zijn van haar hand. Volgend jaar weer Marijke?

 

Gerrie,

IMG_0671

Voor het eerst als vrijwilliger mee. Moest voor 500 hongerige klanten het ontbijt en avondeten verzorgen. Ga er maar aan staan. Was daarom ’s morgens vroeg en ’s avonds druk in de weer. We hebben haar niet veel gezien de week. Best wel jammer want Gerrie is een gezellig mens.

 

Henke en Djurre,

 

IMG_0667

IMG_0665

Een weekje vrij van school voor duchenneheroes. Je kan het slechter treffen toch?  Leuk dat jullie mee waren jongens!

IMG_0620

Tenslotte

Duchenneheroes 2017 is voorbij, over en uit. Voor de één meer succesvol dan de ander maar een bijzondere editie blijft het. En nu? MMKH gaat door, dat is zeker. Walter, Gerard en Paul zijn al ingeschreven voor 2018 en daar zal het niet bij blijven. Hier en daar worden al plannen gesmeed.  Blijf ons volgen op Facebook of onze site www.700km.nl.

Want wij blijven fietsen voor onze jongens want dat zijn de echte helden!

 

Gr Henk, team MMKH

< Terug