Team MMKH Putten
STEUN ONS Tussenstand € 13.975,00
Tussenstand € 13.975,00 STEUN ONS
tot DH19
DAGEN UUR MIN. SEC.

Beste lezers, Zo een paar weken voor de start van Duchenne Heroes doe ik meestal een laatste blog waarin altijd de mate van fitheid van schrijver dezes aan de orde komt. En steevast worden er wel een paar regels gewijd aan de twijfel of deze wel afdoende is om 7 dagen Ardennen te kunnen overleven. Dit jaar echter geen twijfel en geen fitheid te bekennen, ome Henk heeft een sabbatical. Na 8 zeer geslaagde deelnames en 2 iets mindere was het accuutje leeg, gust zeggen we hier in Putten. 10 jaar draaide het zo’n beetje om Duchenne Heroes hier in huize Livestro en dat heeft het onderhoud in en om het huis geen goed gedaan. Dat deze klusjes niet op mijn hiep hiep hoera lijstje staat heeft hier niets mee te maken, nee…

In al de jaren deelname Duchenne Heroes is er veel veranderd, was ik in 2008 nog een fiere veertiger met een bos donkerblond haar ben ik nu verworden tot een even fiere vijftiger met peper en zout op de kruin.
Was Mike in 2008 nog een vrolijke jongen van 7 is hij nu ondanks zijn beperkingen een nog even vrolijke fanatieke gamer van 18 die aankomende week een nieuw avontuur in de HBO-ICT begint. In 2008 hadden wij nog de goede hoop dat op korte termijn een medicijn ontwikkeld zou gaan worden, nu is deze eigenlijk wel vervlogen. En mocht er toch een geneesmiddel komen is het nog maar de vraag hoeveel Mike eraan zal hebben.

Maar goed, dit jaar geen Duchenne Heroes voor mij, best wel lekker stiekem. Zondag ’s morgens samen met moeders koffie met beschuit aan de keukentafel in plaats van een slok uit de bidon ergens in het bos is niet echt vervelend. Dat de buikomvang hier niet beter van wordt moge duidelijk zijn. En volgend jaar? Tja, plannen die richting zijn er zeker maar als ik geruchten hoor dat de route 2020 vanuit de Vogezen naar het drielandenpunt in Vaals gaat lopen wordt er nog wel even achter de oren gekrabd hier. Dan zit je echt 7 dagen tussen de serieuze pukkels te pedellen. Kunnen we nog even over prakkiseren.

Wie er nu wel klaar voor zijn de 18 mannen en vrouwen van MMKH. 7 stoere strijders, 2 knappe strijdsters gaan de uitdaging op de MTB aan, op uitstekende wijze ondersteund door 9 vrijwilligers. Leuk om langs de zijlijn de wels en wees van deze dames en heren te kunnen volgen. Vooral de discussie op de app over de te kiezen finishplaat gaf zeer verrassende resultaten. Smaken verschillen zeggen we maar. Zaterdag 7 september staat het vertrek richting Frankrijk zoals altijd vanuit huize Pol gepland.  Ik wens iedereen allemaal veel succes en vooral ook heel veel plezier!

Ga ik mij vervelen komende maand? Nee zeker niet. Heb me over laten halen om mee te doen met Steptember. 10.000 stappen per dag een maand lang voor een ander goed doel namelijk CP (cerebrale parese) een houdings- en bewegingsziekte die de oorzaak heeft in de hersenen. Dat komt neer op bijna 8 km lopen per dag, lijkt niet veel maar voor een ambtenaar.. Een generale repetitie gisteren met uiteindelijk 13.865 stappen op de teller gaf al blaren ter grootte van een euro.
Heb ik ze een keer op een andere plek zitten. Maar we gaan er gewoon voor.

Opgeven is geen optie.

Gr Henk

< Terug